Salahkah lelaki dan perempuan melancap?

Melancap dan onani satu isu yang agak sulit dan kurang dibincangkan. Macam mana pun ianya boleh dikatekan semakin merisaukan disebabkan lambakan bahan-bahan pornografi, video video lucah di internet yang menyebabkan lelaki mahupun perempuan terdorong untuk melancap atau onani.

Apakah kesan buruk melancap atau onani?

Melancap adalah satu kesilapan yang besar bagi seorang lelaki. Ianya tidak normal, dan andainya anda seorang lelaki (belum berkhawin) yang kadang kala melancap atau onani, HENTIKANNYA SEKARANG.

Sebab apa?

Anda telah membuang TENAGA

Air mani seorang lelaki kaya dengan hormon, sperma, genetik, mineral, tenaga ( untuk membolehkan persenyawaan berlaku) dan apakah pandangan anda jika air mani itu dikeluarkan dengan sesuka hati?

Habis segala tenaga, hormon dalam tubub badan anda begitu sahaja!

Logiknya begitu, selepas seorang lelaki mengeluarkan air mani, tubuhnya akan mengalami keletihan dan penat.

Macam mana dengan lelaki yang melancap sambil tengok video lucah? Habisslahh memang masalah besar. Lelaki tu telah membuang satu bentuk elemen (air mani) yang secara semula jadinya utk menghasilkan satu bentuk kehidupan yang baru (anak).

Berusalah untuk tinggalkan tabiat buruk melancap dan onani ni. InsyaAllah, yakin anda boleh, percaya dengan sepenuh hati anda boleh, anda pasti boleh tak kira betapa ketagihnya anda pada benda tu.

About Amirul Ramli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *