Kalau nak otot, work out. Kalau nak pulih ketagihan?

Pergi lah mana-mana gym, main dgn barbell, angkat dumbell, buat squat, buat pull up, istiqamah dan nescaya badan anda akan berketak tak ubah seperti Captain Roger. 

Macam mana pula kalau anda nak pulihkan ketagihan? Adakah perlu juga pergi ke gym? Boleh jugak sebab hormon serotonin yang dikeluarkan selepas anda exercise bagus bagi menenangkan diri anda. 

Habis tu nak buat macam mana? Buat senaman juga. Senaman apa pula ni?

1. Buat senaman menguatkan fikiran anda.

“Apa benda mengarut buat senaman fikiran pulak ni”

2. Saya serius. Nak pulih ketagihan? Kuatkan fikiran anda. Sebab… 

Minda yang kuat dengan mudah mengawal kehendak diri. Minda yang kuat dengan mudah sedar apa ‘benda’ yang anda buat tu tak elok
Minda yang kuat dengan mudah memilih untuk berkata tidak kepada ‘benda’ tu

3. Bagaimana cara untuk kuatkan minda? Nantikan entri selanjutnya. Apa dia? Nak tahu cepat? Nak tahu cepat baca Modul Ketagihan pada ruangan eBuku menu di atas blog ni tu. ok gerak dulu, pape roger. 

Kini tiba giliran anda untuk pulihkan ketagihan anda SEKARANG

About Amirul Ramli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *